Ctрohteльctco h obуctрoйctco doma - gлacнaя
 ::  Belangrijkste ::  Zoek  ::  Terugkoppeling  :: 
Breng Constructie onder
·De ontwerpend van huisvest
·Bouwmaterialen
·Kelder
·Muren
·Inner bulkheads
·Perekrytiya
·Balkons en verandy
·Bekap Constructie
·Inner ladders
·Windows en deuren
·Nastilaemye diepte
Kan prigoditsya
·
Inner otdelka en instandhouding
·Het stokende systeem
·Seks in huis
·Shtukaturnye werken
·Otdelka muren
·Otdelka huisvestingen
·Baskisch door de tichel
·Werken met het plafond
·Okleika oboyami
Kan prigoditsya
·
Ontwerp interera
·Omstreeks het ontwerp interera
·Hal
·In de badkamer
·Kookgelegenheid
·Algemene kamer
·Kinder kamer
·Balkon en lojiya
Kan prigoditsya
·
Stijl en comfort
·Omstreeks de stijl en comfort in huis
·Kleurig klimaat
·Zanavesi en karpetten
·Opheldering. De hel cirkelen
·Meubeltje
·Meubeltje op nieuwe knul
·Niet standaard interer
·Muur van het meubeltje
·Het appartement toerusting
Kan prigoditsya
·
Statistiek
Sm111111
Kan prigoditsya
·

Otdelochnye materielen

In de constructie komen toegepast door de industrie in breed assortiment materielen en producten voor inner en buitenste otdelki gebouwen vrij. Behalve shtukaturnykh en decoratieve verdunningen en betons, naar otdelochnym bijvoeglijke bepaling plitochnye materielen, producten van de natuurlijke wijze en kunstmatig stenig, listovye oblitsovochnye, plenochnye en kadet materielen voor otdelki muren en plafonds, coatings voor polov, verven en vernissen, alsmede skobyanye de producten van de lus, handelt en pr.

Plitochnye materielen met betrekking tot benaming kunnen worden op drie belangrijkste groeperingen onderverdeeld: Voor de inner Bask van de muren, voor buitenste otdelki huizen en voor strijkend polov.

Voor de inner Bask van de muren gelden keramisch glazurovannye, glas en polistirolnye tichels. Keramische glazurovannye tichels voor de inner Bask van de muren plein maken, van de rechthoek en andere vorm vrij. Fabriceer, tevens, fasonnye hoekige en karniznye tichels. De meeste verbreid plein vormen door de afmeting 150X150X (5... 6) mm. Kom ook tichels door de afmeting 200X200X (vrij5... 6) en 100X100X (5... 6) mm. De tichels van langwerpige vorm komen door de afmeting 200x150, 200XЮO, 150x100, 150X 75 en 150x25 mm in de lijvigheid vrij6...8 mm. Zij izgotovlyaiutsya van hoge-kwaliteit belozhgushchikhsya kleien, van kaltsievogo zand, kleur pigmentov en veld shpata door de methode pressovaniya met navolgend desiccation, gebraad in de temperatuur 1250 "Met en glazurovaniem. De achterk kant van de tichels heeft rifleniya door het hoogtepunt niet minder 0.3 mm voor best stsepleniya met de verdunning. Het assortiment aan keramische glazurovannykh tichels vrijgemaakt door de ondernemingen van land, tamelijk shirok. Het gezicht vlak van hen misschien strijken of relefnoi, en kleurig gamma praktisch onbeperkt uit. Door hoge decoratieve kwaliteiten onderscheidt kleur tichel met de schilderstuk op het gezicht vlak, door aanvaardbare methode shelkografii.

Glazene tichels presenteren producten kregen pressovaniem van glushenoi steklomassy en glas vechten of fabriceerde van listovogo glas, pokrytogo door de tandglazuur met navolgende thermische behandeling. Het vlak van de overzijde van de tichels misschien sherokhovatoi of riflenoi voor garanderend stsepleniya met de verdunning. Glazene tichels komen door de afmeting 120x65x5, 150x150x6, 250x140x8, 5 mm vrij. Het assortiment aan tichels onbeduidend. Zij kunnen wit, blauw, zwart, van minder dikwijls andere kleuren zijn. Voor de buitenst Baskisch van de muren worden fasadnye keramische en glazene tichels gegolden.

Fasadnye keramische tichels izgotovlyaiut door de methode semidry pressovaniya van de kleien zonder de toevoegingen of met de toevoegingen met navolgend gebraad. Zij kunnen sluik of met relefnoi vlak, een of veelkleurig, glazurovannymi of neglazurovannymi zijn. Hen maken van het plein of rechthoek vorm vrij. Grootst verbreid kregen tichels semidry pressovaniya door de afmeting 48x48x4, 120x65x7, 150x75x7, 250X65XЮ, 250X140X 10 mm e.a.. Op de achterk kant van de tichels voor betrouwbaar stsepleniya met de verdunning worden rifleniya, verdikkingen of pazy in de vorm van de "lastochkinogo staart" in de lengte van de tichels tot toe 150, door de diepte niet minder 2 mm, en in ruimere lengte niet minder 3 mm beschouwd. Melkorazmernye keramische tichels komen door losse ondernemingen in de vorm van de karpetten vrij. Zij nakleivaiutsya op kraftbumagu benige of andere kleefstof bevoorradend prochnost de bracings van de tichel naar papieren.

Glazene tichels voor de Bask van de verheffingen ook komen in de vorm van de karpetten vrij. Kovrovomozaichnye tichels hebben afmeting 22X22X 4,5 mm. Izgotovlyaiutsya van ondoorzichtig (glushenogo) van wit of glas kleuren, met vlak, riflenoi (matovaya) of door briljant bovenaards. Ruime tichels van ondoorzichtig glas van de duister tot toe groene kleuren met briljant perelivaiushchimisya vkrapleniyami op het vlak genaamd "marblit", komen door de afmeting er toe 500X500X5 vrij...1 2 mm.

Polistirolnye tichels winst litem onder druk op speciaal pressavtomatakh van polistirola schilderde mineraal pigmentami. De achterk kant van de tichels heeft bortik door de breedte6...8 mm en relefnuiu Bill van de kavels welk verschaffenen betrouwbaar prikleivanie naar oblitsovyvaemoi vlak. Tichels izgotovlyaiut door het plein afmeting 10OX10OX 1,25, van 150X 150X 1,35 mm en langwerpige vorm (frizovye) door de afmeting 100x20x1, 25, 150x20x1, 35 en 150x50x1, 35 mm.

Voor het apparaat polov in de huisvestingen met vochtige werkwijzen worden speciale keramische tichels onderkennen door hoge dichtheid en ruimere tegenstand naar de afkrabbing gegolden. Door de grondstof voor de fabricage van zodanig tichels weerspannige en brandveilige kleien legen met de toevoeging kaolina, van kvartsevogo zand en krasitelei voor. Tichels voor polov izgotovlyaiut de methode van pressovaniya diversified plein vormen, rechthoek, deltavormig, zes of vosmigrannoi; Zijn gebruikt van en hun half voor de knippatroon compilation. Afmeting, mm: 150X X150x13, 100XЮOX10, 80X80XЮ, 50X50XЮ, 150x74x13 e.a.. Tichels kunnen met de sluik zijn of relefnoi vlak confronteren, odnotsvetnymi (van de natuurlijke kleur van de klei of schilderden), veelkleurig of uzorchatymi. De achterk kant van hen heeft riflenie die obespe chivaet betrouwbaar stseplenie zijn met het cement verdunning. Voor seksen strijkend in de huisvestingen met vochtige werkwijzen, alsmede op opene terrassen en t. P. Kunnen gebruikte shlakositallovye borden zijn. Zij eigen verheven prochnostiu, door de chemicalie fortitude, iznosostoikostiu. Vlak shlakositalla misschien niet vergastte af, alsmede door pokrytoi keramische verven. Shlakositallovye borden komen door de afmeting van 100x100 tot toe 500x500 mm en elk meer vrij. De lijvigheid van hen van 6 tot toe 25 mm. Behalve strijkend voor polov, zodanig borden worden ook voor de Bask van de bajonetten en muren gegolden.

Producten respectievelijk zijn natuurlijke wijze en kunstmatig stenig.

Borden van de natuurlijke wijze stenige winst van de alpene rassen van de granieten, mramorov, izvestnyakov, van tufov en andere raspilivaniem bloc of vypilivaniem maar meteen van de selecties met navolgend shlifovkoi, door Poolse of andere behandeling. Borden worden door de breedte verricht150...1200 mm, door de lengte niet minder van de breedte, maar niet boven 1500 en lijvigheid10.,.30 mm. Izgotovlyaiutsya zodanig bef en teugen door de breedte20...150 mm diverse lengte van otkhodov in obrezke ruime borden.

Borden van het graniet en pilletje voor otdelki alleenstaand huis worden niet gegolden. Voor de Bask van de bajonetten, van de muren en t. P. Kan slechts gebruikt van otkhody vervaardiging van obrezki de borden van verkeerde vorm zijn. Borden van de kalksteen en tufa zijn gebruikt voor buitenste otdelki huizen in die gebieden, waar deze steniging is indigeen materieel.

Borden van kunstmatig stenig izgotovlyaiut van beton, van alabaster, steklotsementa. Oblitsovochnye borden van decoratieve beton winst van grijse of kleur tsementov en decoratief napolnitelya. Zij kunnen fakturnuiu hebben of relefnuiu vlak confronteren. Fakturnuiu confronteren vlak winst obnazheniem zapolnitelya, van prisypkoi svezheulozhennogo beton stenig kroshkoi, door machining van het vlak e.a.. Relefnuiu confronteren vlak winst formovaniem van de borden op relefnykh matrijzen. De afmeting van de borden 200X200X 30, 400x100x40 mm e.a..

Oblitsovochnye borden van decoratieve beton kunnen worden zelve gefabriceerd. Met het dit uitdraaien op uitzicht noodzakelijk om van hout te maken of metaal razbornye vormen, bij wie kunnen worden maar meteen meerdere borden gekregen. Voor het beddengoed van beton vorm noodzakelijk om door de vetzucht vet te vergasten. In zapolnenii vormen het tvloeit bijstere inktkoker uplotnit voor. Voor de receptie van relefnykh borden in de vorm bed matrijs van de tandvlees, van de boom, van het metaal en t. P. Met noodzakelijk relefom. Fakturnuiu vlak winst met behulp van prisypki de decoratieve Stones van gelijkaardige vorm op svezheulozhennyi beton. Als napolnitelem beton mengeling diende wit of kleuren pilletje kroshka, dan zijn kan worden versperren, smyv door bepoederde water het gezicht stratum van svezheulozhennogo beton verstrakt whereat vorm in kantelen (hoek-wijs 45°). Het gezicht vlak van beton borden onthaal door het metaal borstels totaliter3...4 dagen na beton beddengoed. Beton oblitsovochnye borden zijn gebruikt voor otdelki bajonetten, stekken op de toegang en t. P.

Gipsovye decoratieve borden vervulen van gipsovykh boekband diverse types. Zij kunnen armirovany steklovoloknom, steklosetkoi zijn. Door de bedrading en andere materielen. Het gezicht vlak van zodanig borden, net zo beton, misschien strijken of relefnoi uit. Afmeting, mm: 300x300x20, 500x500x30 en 600x600x50. Borden gelden, doorgaans, voor inner otdelki de gebouwen van maatschappelijke benaming. Niettemin in enkel gevallen van hen kunnen gebruikt voor otdelki een van de muren van algemene kamer zijn. Gipsovye borden ongedeeld om en in het thuis voorwaardes met betrekking tot technologie, gelijkaardige technologie van de aanmaak van beton borden te fabriceren. Gipsovyi verdunning kan worden zonder napolnitelya (van alabaster en wateren) of met napolnitelem (bijvoorbeeld, met opilkami) gekookt.

Listovye materielen.

Industrie viert het brede assortiment aan listovykh materielen, tal van welk gedragen in de winkels voor de verkoop enkeling zastroishchikam. Tussen deze zijn dorre gipsovaya wondpleister, gipsokartonnye werkbladen, drevesnostruzhechnye en drevesnovoloknistye borden, bumazhnosloistyi plastik, decoratieve triplex.

Dorre gipsovaya wondpleister bestaaatt uit serdechnika fabriceerde van de constructie alabaster met de toevoegingen, okleennogo karton. Werkbladen komen door de afmeting, mm vrij: Door de lengte 2500; 2700; 2900; 3000 en 3300, door de breedte 1200 en 1 300, door de lijvigheid 10i 12. Zij worden de inner Bask van de muren en plafonds gesolliciteerd.

Gilsokartonnye werkbladen oblitsovochnyi het materieel op basis van alabaster welk heet door ook versterkte dorre gipsovoi wondpleister. Anders dan gebruikelijke dorre bevoorraadt wondpleister, in serdechnik gipsokartona, behalve alabaster, worden ook voloknistyi napolnitel en penoobrazovatel geintroduceerd die uitbouwing het prochnosti en de vermindering van de menigte. In de muur, oblitsovannuiu gipsokartonom, het is mogelijke zabivat draadnagels, krepit ernaar schilderstuken, svetilniki en t. P. Werkbladen komen door de lengte vrij2500...4800, door de breedte 600 en 1200, door de lijvigheid 8; 10; 12; 14; 16; 18; 20 en 25 mm. Zij worden ook voor otdelki muren, van de plafonds en de apparaten van sbornykh bulkheads benoemd.

Drevesnostruzhechnye borden (DSP) izgotovlyaiutsya door de methode verhite pressovaniya molteken, van de doordringende delen van de spant, verscheiden met de kunststof svyazuiushchim. Met betrekking tot enkel fizikomekhanicheskim eigenschappen DSP Excel naturalnuiu schoeien: Zij kleiner razbukhaiut van vlagi, minder ontvlambaar, trekken niet krom, biostoiki. Kom door de lengte 2440 vrij; 2750; 3500; 3500; 3660 en 5500, door de breedte 1200; 1500; 1750; 1830 en 2440, door de lijvigheid10...25 mm. Worden gesolliciteerd fabricerend ingebouwd en stationair meubeltje, apparaten polov e.a.,

Drevesnovoloknistye borden (DVP) winst door de methode van verhite pressovaniya arboraceous voloknistoi menigte speciaal pomola met de toevoeging van fenolnoformaldegidnykh of andere pek. Vertrouwende de dichtheid van hen podrazdelyaiut op zacht (m), polutverdye (OP), ferm (t) en sverkhtverdye (ST).

Otdelochnye DVP vrijlating schilderde van emalyami op de basis kunststof pek met strijkend polivinilkhloridnoi door de film, laminirovannymi (met bumazhnosmolyanym strijkend). Zachte DVP vrijlating door de lengte 3000; 2700; 2500; 1800; 1600 en 1200, door de breedte 1700 en 1220, door de lijvigheid 8; 12; 16 en 25 mm. Polutverdye, firma en sverkhtverdye borden izgotovlyaiut door de lengte 5500; 3600; 3000; 2700; 2500; 2350; 2050 en 1200, door de breedte 2140; 1830; 1700 en 1220, door de lijvigheid 6; 8 en 12 mm (polutverdye), alsmede 2,5; 3,2; 4; 5 en 6 mm (firma en sverkhtverdye).

Bumazhnosloistyi plastik wordt van pressovaniem de speciale types van papierene doornate kunststof termoreaktivnymi svyazuiushchimi verricht. Het komt decoratief, odnotonnym of met geprinte schilderstuk vrij. Afmeting callisthenics, mm: Lengte400...30 000, breedte400... 1600, lijvigheid 1; 1,3; 1,6; 2; 2,5 mm. Is gebruikt voor de inner Bask van de muren, meubeltje, van de deuren.

Decoratieve triplex izgotovlyaetsya van lushchenogo shpona, van de kunststof pek, van decoratief papieren. Ze kan een of twee-weg, glyantsevuiu of polumatovuiu vlak hebben. Afmeting, mm: Lengte1220...2440, breedte725..,1525, lijvigheid3... 12. Wordt de Bask van de muren van de huisvestingen gesolliciteerd.

Plenochnye en kadet materielen voor otdelki muren en plafonds.

Naar plenochnym en kadet materielen houden oboi, polymer films op de krant en tkanevoi steunpunt, bezosnovnye polymer films, linkrust, vinisten, alsmede vspenennyi polymer materieel penoplen stand.

Oboi izgotovlyaiut van speciale oboinoi krant, waarover de oorzaak van waterige suspenzii schildert vorming back-knarste, en schilderstuk bedrukte. Assortiment oboev zeer diversified: Tisnenye, accordeon-pleated, met het bas-relief printend met betrekking tot odnotsvetnomu of veelkleurige back-knarste. Vele types oboev weerstaan7...8kratnuiu verwerking door hartelijk water met de toepassing van coulding direct toegankelijk. Tussen deze zijn vlagostoikie printte oboi van hoog prochnostiu krasochnogo stratum op istiraemost. Vlagostoikie oboi met plenochnym strijkend, in zijn zwenk, weerstaan veelvoudige vochtige behandeling. Oboi komen in de kadetten door de breedte 500 vrij; 600 en 750 mm. De homp lengte in de kadet misschien 7; 10,5; 12 en 16 m.

Films op papierene basis izoplen door izgotovlyaiut de toepassing van polivinilkhloridnoi plaken op papierene basis met navolgend tisneniem aan. Izoplen vrijlating door de breedte 600 mm in de kadetten door de lengte niet minder 10 m. Films op tkanevoi basis viniliskozhi eigentijds kadet otdelochnyi materieel, izgotovlyaemyi door de toepassing van polivinilkhloridnogo strijkend met napolnitelyami en plastifikatorami op khlopchatobumazhnuiu doek. Zij komen door de breedte vrij700...1050 mm in de kadetten, de lengte van de homp bij wie van 20 tot toe 40 m. Naar de films op tkanevoi basis kan worden toegekennen ook texoplen nieuw materieel presenterend doek schilderde in het canvas of nabivnuiu weekte door speciale compositie. Op de overzijde van het doek wordt veroorzaakt nevysykhaiushchii kleevoi stratum verdedigde antiadgezionnoi door papieren. Texoplen komt in de kadetten door de lengte 6 en 12 m, door de breedte vrij700...950 mm. Films op de krant en tkanevoi steunpunt vlagostoiki, hen kunnen door hartelijk water en zeep door middel van gubki aandrijven.

Bezosnovnye polymer films beheersten samokleiushchiesya. Industrie vrijlatingen van twee principieel item van zodanig films: PDO en PDSO1 2. Bezosnovnye decoratieve films winst van polivinilkhloridnoi menigte welk in speciale machines wordt tussen twee schachten, met de navolgende toepassing van de schilderstuk door de methode van diepe rob verzuimd. Kom met de schilderstuken imiterende de waarde rassen van de spant, stenig, doek en andere materielen vrij. Films PDO komen zonder plakkend stratum vrij. Hen noodzakelijk nakleivat door middel van speciaal kleev poliizobutilenovogo, perkhlorvinilovogo of kauchukovogo. Film PDSO12 izgotovlyaiutsya met kleevym stratum op de overzijde welk dichtbegroeiden silikonizirovannoi door papieren. Films komen door de breedte 450 vrij; 900 of 1600 mm. De homp lengte in de kadetten misschien van 1 5 tot toe 50 m.

Linkrust rolen materiele samengestelde uit vulling-krant, pokrytoi door de stratum van handelbaare menigte met napolnitelyami. Komt in de kadetten door de lengte 12 m, door de breedte 500 vrij; 600 en 750 mm. Lijvigheid van 0.6 tot toe 1,2 mm. Linkrust komt van diverse relefnykh schilderstuken en kleuren vrij.

Vinisten polivinilkhloridnyi otdelochnyi materieel, izgotovlyaemyi prodavlivaniem polivinilkhloridnoi menigtes tussen twee schachten met de toepassing van relefnogo of bedrukten schilderstuk (valtsovokalandrovym door de methode). De materiele breedte niet minder 1300, lijvigheid 2 mm. De kadet lengte niet minder 6 m. Confronteer vlak meestal heeft schilderstuk imiterende de waarde rassen van de spant.

Penoplen dvukhsloinyi materieel, de aanvaardbaar door de toepassing van polivinilkhloridnoi plaken op de krant of tkanevuiu basis met navolgend vspenivaniem en termoobrabotkoi aan. Komt in de kadetten door de lengte tot toe 20 m vrij. Breedte penoplena100...110 cm, lijvigheid 0,7...5 mm.

Penoplen vrijkomt van verschillende kleuren met tisnenoi vlak confronteren in de vorm van de langwerpige pleinen, van mnogougolnikov verkeerde vorm en t. P.

Materielen voor strijkend polov.

Behalve keramische en shlakositallovykh tichels, alsmede van de borden van kunstmatige en natuurlijke wijze stenig gebruikt voor strijkend polov in de huisvestingen met vochtige werkwijzen, in residentiele huisvestingen wordt shtuchnyi parket, parketnye grondslagen, parketnye beschuttingen, grondslagen, polivinilkhloridnyi en alkidnyi linoleumy, polivinilkhloridnye tichels, gegolden alsmede kunststof kovrovye coatings.

Shtuchnyi parket izgotovlyaetsya van de spant van ferme rassen door de lijvigheid 16 mm (van naaldendragende rassen 19 mm). Lengte parketnykh klepok 150...500, breedte35...90 mm. Klepki shtuchnogo parketa tijdperk brengen met pazami, met faltsem, met pazom en kam, met askew zoom door. Parketnye grondslagen bestaanan uit stroganykh battens of DSP als stichting en bovenste gezicht strijkend van parketnykh klepok. De lengte van de grondslagen 1200; 1800; 2400 en 3000 mm. Voor het gezicht stratum wordt shtuchnyi door parket lijvigheid gegolden6...8 mm vertrouwend het ras van de spant en door de breedte20...45 mm. De details van de stichting en gezicht stratum worden vodostoikimi kunststof kleyami aangeplakt. Op de zomen worden pazy en grebni beschouwd. Confronteer vlak wordt gefatsoeneerd en wordt parketnym door de vernis gedekt. Parketnye beschuttingen ook bestaanan uit stichting en gezicht strijkend van parketnykh klepok. Voor de stichting gebruik beschuttingen door de afmeting 400x400 en 800x800 mm volbracht van battens of DSP, In de zomen van de beschuttingen worden pazy voor de verbinding van hen plankami beschouwd.

Polivinilkhloridnyi linoleum heeft het een aantal van aard bezosnovnyi, op tkanevoi basis, met vspenennym stratum op teplozvukoizolyatsionnoi basis. Polivinilkhloridnyi behoorlijk wat en odnosloinyi linoleum zonder podosnovy izgotovlyaetsya kalandrovym, extruzionnym of door valtsovym methode van polivinilkhlorida, plastifikatorov, napolnitelei, van pigmentov en diverse toevoegingen. Komt in de kadetten door de lengte polotnishcha niet minder 12 m, door de breedte vrij1200...1400, door de lijvigheid 1,5 en 1,8 mm.

Linoleum met vspenennym door stratum presenteert kadet materieel samengesteld uit karkas (steklokholst, asbest doek e.a..), Die wordt door een of meerdere strata vspenennogo polivinilkhlorida gedekt. Op het gezicht vlak linoleuma wordt geprinte veelkleurige schilderstuk verdedigd door doorzichtig polivinilkhloridnym stratum veroorzaakt. Komt in de kadetten door de lengte polotnishcha niet minder 12 m, door de breedte vrij1350...2000, door de lijvigheid 1,8 en 3,5 mm.

Linoleum op tkanevoi en teplozvukoizoliruiushchei podosnove bestaaatt uit twee strata: Bovenste en lager. Bovenste stratum polivinilkhloridnaya film met geprinte schilderstuk, lager denim of netkanyi igloprobivnoi teplozvukoizolyatsionnyi materieel. Lengte en breedte wat op bezosnovnogo linoleuma, lijvigheid 3,6 mm componeert.

Alkidnyi linoleum winst door de toepassing op zhgutovuiu de basis van handelbaare menigte, in de compositie welk komen gliftalevaya pek, van plantaardige boter en napolnitel spant of probkovaya bloem binnen. Confronteer vlak misschien odnotsvetnoi of met de kleur schilderstuk. De kadet lengte tot toe 3000, breedte1800...2000, lijvigheid 2,5; 3,4 en 5 mm.

Polivinilkhloridnye tichels vervulen van gelijke materielen, als polivinilkhloridnyi linoleum, vyrubaniem door het metaal cliche van polotnishch materieel. Zij hebben plein vorm, afmeting 300x300 mm in de lijvigheid 1,5; 2 en 2,5 mm of trapetsievidnuiu vorm in gelijke lijvigheid. Izgotovlyaiutsya een en veelkleurig met de sluik of tisnenoi vlak confronteren.

Krasochnye coatings.

Verven prigotovlyaiut van pigmenta, svyazuiushchego substanties en napolnitelya. Afhankelijk van svyazuiushchego verf podrazdelyaiut op van niet waterig, waterig en emulsionnye. Niet waterig, in zijn zwenk, podrazdelyaiut op buttery en lakovye (tandglazuur) afhankelijk van belangrijkste svyazuiushchego. Belangrijkste svyazuiushchim voor buttery verven zijn olify of oxoli. Vernist winst van diverse naturalnykh en kunststof pek met benuttend van organische oplossend geneesmiddelen.

Svyazuiushchie voor waterige verven schijnen te zijn mineraal of organische oorsprong. Naar het mineraal svyazuiushchim bijvoeglijke bepaling cement, linde, vloeiend glas, naar organische substanties, aanvaardbaar door verwerkende otkhodov myasnoi en rybnoi industrie, izgotovlyaemye van de bloem en stijfmiddel of aanvaardbaar door chemische synthese. Vodoemulsionnye de verven van prigotovlyaiutsya op de basis latexnogo plaken, bijvoorbeeld PVAE. De verven van diverse composities en bestemmingen komen door de industrie vrij en gedragen in de verkoop. Tussen deze zijn, in het algemeen, niet waterig en vodoemulsionnye coatings. Waterige verven meestal prigotovlyaiut op de plaats.

Om bijstere inktkoker om in het assortiment aan verven en de vernissen van de fabriek aanmaak, noodzakelijk razobratsya in hun stempelend in te werken. Wijzend van de verven en hun belangrijkste eigenschappen zijn punt op de etiketen van collo en in technische documentatie. Stempelende bestaaatt uit brieven en cijfers. In de benaming van lakokrasochnogo materieel worden het titel (gruntovka geindiceerd, shpatlevka, verf), type belangrijkste plenkoobrazovatelya, wijzend van materieel (voor de verven wordt cijfer aantekening geadministreerd: 1...9, voor gruntovok Omstreeks, voor shpatlevok00), serieel verkleumder-eigende zich naar lakokrasochnomu materieel, en het kleur toe. Specifieke eigenschappen welk erop houdt materieel na, bestempelen als door de brieven (In vodorazbavlyaemaya, P poroshkovaya, E emulsionnaya). Type belangrijkste plenkoobrazovatelya wordt bestempeld als door ine het algemeen twee voorletters ervan titelen, bij voorbeeld AAS van alkidnoakrilovye verf, BT bitumineus, GF gliftalevye, KF kanifolnye, NAAR kremnii organische, MA buttery, ML melaminovye, NTS nitrotselliuloznye, PF pentaftalevye, KHV perkhlorvinilovye, VA polivinilatsetatnye, FL fenolnye, EP epoxidnye, NP neftepolimernye e.a.. Wijzend van materieel (berekenen aantekening) wordt in de volgende weg ontcijferd: Gruntovki en buttery mengsels 0, shpatlevochnye zamazki 00, atmosferostoikie verven 1, verven voor inner werken 2, vodostoikie verven 4, speciaal 5, maslobenzostoikie 6, chemisch stabiel 7, termostoikie 8, elektroizolyatsionnye 9. Na serieel verkleumder-eigenden zich naar materiele toe, wordt verondersteld ook aanvulling van bukvennogo indexeren karakterizering enkel eigenaardigheden van materieel. Het is bijvoorbeeld: Gs verhit, van khs koude bakkende, pm polumatovyi en t. P.

Materielen voor de toebereiding van de verven in de werkwijze van werken.

Voor de toebereiding van de verven noodzakelijk om svyazuiushchie, pigmenty, napolniteli en andere medeplichtige materielen te hebben. Naar het mineraal svyazuiushchim voor waterige verven cement behoren tot, linde en vocht glas. Vloeiend glas (mengeling van silikata natriya en silikata kalium) wordt de aanmaak van silikatnykh verven gesolliciteerd. In malyarnykh werken is gebruikt potassic vocht glas.

Organische svyazuiushchie substanties of klei schijnen te zijn plantaardig, van dierlijke oorsprong of kunststof, Plantaardige kleefstof prigotovlyaetsya van de bloem of stijfmiddel. Hiertoe misschien gebruikte pshenichnaya, rzhanaya, yachmennaya, kukuruznaya en andere bloem. Stijfmiddel is is minder bijvoorkeur in de verbinding met minder plakkend ableness. Kleister wordt door middel van zavarivaniya de bloem (van de stijfmiddel) door verhit waterhoudend gewonnen. Als plantaardige kleefstof misschien gebruikte ook dextrin, aanvaardbare door middel van behandeling kartofelnogo of kukuruznogo stijfmiddel door de zuren in de verwarming tot toe150...200 °C. De kleefstof van dierlijke oorsprong afhankelijk van aanvankelijke grondstof podrazdelyaiut op benig, mezdrovyi en rybnyi. Benig en mezdrovyi klei gedragen in de verkoop in de vorm van de tichels, van pellets, cheshuek of studnya (kleefstof gallerta). Kleur kleev van gele tot toe bruine. Rybnyi kleefstof vergeleek met benige en mezdrovym eigenen ruimer plakkend ableness, komt in de vorm van het gruis of plastin svetlokremovogo kleuren vrij. Klei dierlijke oorsprong zijn gebruikt voor de toebereiding van malyarnykh composities. Naar de kunststof kleyam houden KMTS (karboximetiltselliuloza) en PVA (polivinilatsetatnaya vloeistof in fijne druppels in een andere) stand. KMTS het product van de chemicalie verwerkend van arboraceous cellulose. Met betrekking tot verschijning het memoreert ondiepe voloknistuiu chip van witte of kremovogo kleur. In de verkoop gedraagt in de pakketten of kulkakh. Voor de receptie van plakkende compositie het overloop door het water op 24 ch. Tot toe de receptie van eenvormige studenistoi menigte. PVA winst op de basis polivinilatsetatnoi pek in de vorm van de spirtovovodnogo verdunning of in de vorm dichtbij de verdunnen waterhoudend van de vloeistof in fijne druppels in een andere. Wordt in diverse posude van polymer materielen verkocht. Kunststof klei worden de toebereiding van malyarnykh composities, gesolliciteerd alsmede shpatlevok.

Voor de demping van niet waterige verven in de omstandigheden van de constructie stek meestal zijn gebruikte olify naturalnye, uplotnennye en kunststof. Naturalnye winst van plantaardige boters, perevarennykh in260...280 °C met katalizatoramisikkativami, Uplotnennye, vertrouwende de methode van de receptie, podrazdelyaiut op polimerizovannye en oxidirovannye (oxoli). Zodanig olify vormen tot toe 50% vluchtige oplossend geneesmiddel.

Kunststof olify winst van diverse plenkoobrazuiushchikh materielen door chemische synthese. Door de grondstof voor hun aanmaak legen olie producten, slantsevoe boter e.a. voor. Naar zodanig olifam houden etinol, naftenol, slantsevaya olifa e.a. stand. Olify zijn gebruikt voor de toebereiding en de demping van buttery verven, van de vervaardiging gruntovok, shpatlevok, van prooliflivaniya boom, van de wondpleister, van het metaal details en andere vlakken. Helemaal zij vysykhaiut voor 24 ch. Voorkeur tvloeit otdavat natuurlijke wijze och olife welk eigenschappen ruimer prochnostiu en leven voor.

Pigmenty kleur poroshkoobraznye materielen van het mineraal of organische oorsprong. Zij worden in het water, olife, kleyakh en t niet opgelost. P., En zetelen erin in afgewogene toestand. Titels pigmentov algemeen worden vastgesteld door het type voorletter voor hun receptie van de grondstof welk in de afwezigheid van voldoende ervaring verstopt hun keuze voor de receptie van noodzakelijk kleuren medeplichtige materielen noodzakelijk voor de toebereiding diverse okrasochnykh, van shpatlevochnykh en ogruntovochnykh composities. Ernaar kennen blauwe stenige, zeep, solyanuiu zuur, kausticheskuiu sodu, kvastsy, povarennuiu zout en pr toe., Alsmede oplossend geneesmiddelen.

Blauwe steniging wordt de voedingsbodem toebereiding beneden kleevuiu schilderstuk gesolliciteerd. Hiertoe kan gebruikte ook kuporos ijzer zijn. Zeep economisch is gebruikt als toevoeging in gruntovki en shpatlevki, alsmede voor mytia instrument. Solyanuiu zuur solliciteren de verhuizing van oude verf en roest, en kausticheskuiu sodu voor de verhuizing van oud buttery verven en lakovykh coatings.

Kvastsy (Aluminium technisch) solliciteren toebereiding shpatlevok en gruntovok beneden waterige verven, alsmede in calcareous kolerakh. Povarennaya zout noodzakelijk voor de toebereiding van calcareous krasochnykh composities, wassen of parafin voor de toebereiding matovykh kolerov.

Behalve de voornoemde materielen in ordenend van malyarnykh werken van node ook shlifovalnaya krant en puim voor zachistki proshpaklevannykh vlakken.

In het werk met de verven alles behalve altijd schijnt noodzakelijkheid om hen tot toe noodzakelijk konsistentsii te verdunnen. Hiertoe zijn gebruikte bloedverdunners (olify, vernissen, oxoli) en oplossend geneesmiddelen. Anders dan bloedverdunners welk verdunnen verf tenue film gevormd, oplossend geneesmiddelen worden in de vernissen en verven, en dan uletuchivaiutsya verslappend in kakoito afmeting krasochnoe strijkend opgelost. Ernaar kennen turpentine, uaitspirit of benzine gebruikt voor de demping buttery krasochnykh van de composities, butilatsetat en aceton gesolliciteerde opheffing nitrokrasok, animo voor de opheffing en de schikkingen van de vernissen, toe.Alsmede speciale oplossend geneesmiddelen voor de kunststof verven en emalei gedragend in de verkoop in gereed naar geldend type. Industrie vrijlatingen elk meer van 50 composities van het complex oplossend geneesmiddelen, toepasbaar voor alle de meeste verbreid types van verven. De titels van oplosten materielen worden op de etiketen van oplossend geneesmiddelen gegeven,

Skobyanye producten.

Door de industrie komen in het brede assortiment aan hengsel, lussen op slot doend en hulp apparata, izgotovlyaemye van stalen, van polymers, van het aluminium legeringen, van de boom en andere materielen Ruchkiskoby izgotovlyaiutsya symmetrisch op lapkakh vrij. Ruchkiknopki kan dove zijn of falevymi op lapkakh, handelt falevye met Gobraznymi handholds op plankakh of op lapkakh. Ruchkiknopki en handelt falevye izgotovlyaiutsya ook met vreznymi kastelen en zashchelkami.

Lussen komen door waybills en vreznymi vrij. De constructie van de lussen van alle types beschouwt mogelijkheid snyatiya stvorok, van framug windows, van poloten deuren en t. P., Zonder otvinchivaniya lussen.

Op slot doende apparata deze diverse types van kastelen vreznye, waybills, alsmede schuifsloten dvernye en windows, zavertki voor het windows en deuren, vreznye zashchelki, de waybills van het schuifslot en styazhki. Vreznye en waybills kastelen, alsmede zashchelki komen twee-weg vrij. Kastelen tsilindrovye met eenzijdige cilinder ontluiken van inner kant door permanente oplossing met rukoyatkoibarashkom; Waybills tsilindrovye kastelen, tevens, hebben versmelten vaststelling zasovzashchelku in uiterste posities. Dozen van vreznykh en de waybills van de kastelen van alle types afneembare huiken hebben.

Naar hulpe apparata bijvoeglijke bepaling van zakryvateli deuren, fixatory, dvernye glazki en ketent windows en dvernye tegenstanden, alsmede ugolniki en nageli vast.

Alle producten, doorgaans, gedragen in de verkoop komplektno. In de pakketten van apparata komen shurupy, schroeven en shtifty, alsmede hulpe details (als dit noodzakelijk) voor de dienst van apparata in de werkwijze van hun ontginning binnen. De apparata van ingewikkeld apparaat, tevens, worden door de handleiding, de inclusief summiere beschrijving van hun constructies, van de methodes van de installatie en de regels van de ontginning gemeubileerd.Complementarily op het thema "Bouwmateraalen":

Bouwmaterialen
Konstruktsionnye materielen
Materielen gebruikt in samenstellend van de verdunningen
Krovelnye materielen
Materielen van schoeien
Teploizolyatsionnye materielen en producten

Het is back | Begon